Lezing ‘(samen)leven met rouw’

Een lezing over rouw, vanuit maatschappelijk en individueel perspectief

Bij rouw denken we veelal aan het overlijden van een dierbare. Het verdriet en het gemis als iemand er niet meer is. Maar wist je dat ook andere verliessituaties rouw tot gevolg hebben? Denk bijvoorbeeld aan ziekte, scheiding, ontslag, adoptie of ongewenste kinderloosheid. Allemaal gebeurtenissen die diep ingrijpen in het leven. Over leven met verlies gaat de lezing ‘(samen)leven met rouw’. Een lezing over verdriet, kwetsbaarheid, eenzaamheid en veerkracht.

Tijdens de lezing zal Margot stilstaan bij rouw vanuit individueel en maatschappelijk perspectief. Wat is rouw eigenlijk? Wat vraagt het van iemand? Kan de omgeving iets doen om rouw draaglijker te maken? Hebben we eigenlijk wel tijd voor het verdriet van een ander? En wat hebben kinderen en jongeren nodig als zij verlies ontmoeten in hun jonge leven? Margot vertelt als professional en ervaringsdeskundige over misvattingen en waarheden. Over rouw bij jong en oud. Vanuit de overtuiging dat rouw liefdevolle aandacht verdient. Van onszelf en van anderen. Als onderdeel van het leven.

Onderwerpen die aan bod komen:four-leaf-clover-3336774_1920

  • Wat is rouw?
  • Verschillende vormen van verlies
  • Misvattingen over rouw
  • Rouw, wat doet dat met jou?
  • Troosten, hoe doe je dat?
  • Wat hebben kinderen in rouw nodig?
  • Wanneer is professionele hulp nodig?

 

Werkwijze:

De lezing duurt één tot anderhalf uur. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen. De lezing ‘(samen)leven met rouw’ is geschikt voor alle volwassenen die privé of beroepsmatig affiniteit hebben met of interesse in rouw en verlies. Heb je interesse of vragen? Neem dan gerust contact met mij op.