Workshop ‘Tranen in mijn buik’

Kinderen ondersteunen bij het omgaan met emoties en verlies. 

Leren omgaan met verdriet, teleurstelling en pijn hoort bij de opvoeding. In het dagelijks leven maakt een kind al ‘kleine’ verliezen mee, zoals het kwijtraken van de lievelingsknuffel of het overlijden van een huisdier. Maar ook grote verliezen zoals een scheiding van de ouders of het overlijden van een familielid kunnen al onderdeel zijn van een jong leven. Hoe ga je hier als professional of opvoeder mee om? Hoe kun je steun bieden aan het kind en de ouders? De workshop ‘Tranen in mijn buik’ helpt je op weg. 

 

Onderwerpen die aan bod komen:boy-447701_1920

  • Emoties bij kinderen
  • Verschillende vormen van verlies
  • Rouw bij kinderen
  • Kinderen informeren, hoe doe je dat?
  • Kinderen ondersteunen bij verlies: do’s en don’ts
  • Zorg voor de ouders

 

Werkwijze:

De workshop duurt tweeënhalf uur. Bovenstaande thema’s worden op een interactieve manier belicht. Daarnaast is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Er zijn boeken en andere materialen over het thema van de workshop in te zien. Na afloop wordt er achtergrondinformatie uitgedeeld.

 

Na afloop van de workshop…

… ben je je bewust van jouw rol als opvoeder in het ondersteunen van kinderen bij verlies

… kun je emoties van kinderen herkennen en erkennen

… ben je je bewust van je eigen reacties en valkuilen

… heb je praktische handvatten om laagdrempelig met kinderen aandacht te besteden aan leven & dood en aan verdriet & verlies

… heb je kennis over rouw bij kinderen

… weet je hoe je kinderen het beste kunt informeren over een (naderend) verlies

… kun je adequaat reageren op signalen die kinderen afgeven en kun je ouders hierover adviseren

… heb je praktische handvatten om kinderen en ouders tot steun te zijn in tijden van rouw en verlies

Regelmatig organiseer ik de workshop ‘Tranen in mijn buik’ in mijn praktijk in Rucphen. De eerstvolgende workshop vindt plaats op woensdag 9 september 2020 van 9.30 – 12.00 uur. De kosten bedragen voor professionals € 75,- en voor niet-professionals € 50,-. Dit is inclusief koffie/thee, lekkers en (indien gewenst) bewijs van deelname. De factuur zal enkele weken voor de workshop gemaild worden. De bedragen zijn exclusief btw. Heb je interesse of vragen? Laat dit gerust weten via het contactformulier. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Heb je als organisatie interesse in of vragen over de workshop ‘Tranen in mijn buik’? Neem dan gerust contact met mij op.

Aanmelden workshop ‘Tranen in mijn buik’