Voorlichting

Verlies en rouw in jonge gezinnen stopt niet bij hun voordeur. Een leerkracht vraagt zich af hoe hij zijn leerling moet verwelkomen, nadat diens vader overleed. Een werkgever praat met de weduwe over het hervatten van haar werkzaamheden en vraagt zich af hoe hij dit het beste kan begeleiden. Klasgenootjes van een ongeneeslijk ziek meisje stellen vragen aan de juf. En een politieagent die slecht nieuws moet brengen, zucht diep voordat hij de deurbel indrukt. Allemaal betrokkenen, die in hun professie geconfronteerd kunnen worden met Verlies. Hoe ga je hiermee om?

Verlies & Leven geeft voorlichting op het gebied van rouw en verlies. Aan kinderen en leerkrachten op scholen. Aan instellingen en professionals die in hun werk te maken kunnen krijgen met rouw. Of aan werkgevers die geconfronteerd worden met het (naderend) overlijden van een collega. Ook jongeren in beroepsopleidingen kunnen lessen over rouw krijgen, zodat zij hier later in hun professie mee uit de voeten kunnen. Hoe maak je ziekte en (naderend) overlijden bespreekbaar? Hoe kun je rouwende kinderen begeleiden op school? Hoe maak je kleine kinderen laagdrempelig vertrouwd met het thema Verlies? Wat is belangrijk in de zorg voor nabestaanden, direct na het overlijden van een dierbare? In diverse vormen biedt Verlies & Leven voorlichting aan, afgestemd op de doelgroep en hulpvraag.

Welkom bij Centrum Duo
Welkom bij Centrum Duo

Sinds 2022 werk ik samen met collega rouw- en verliestherapeut en trainer Henri Heijink van Buro Binding. Samen vormen wij Centrum Duo, een vernieuwend en inspirerend centrum voor rouw en verlies met een aantrekkelijk aanbod ervaringsgerichte trainingen op maat, workshops en lezingen. Als trainersduo zetten wij deelnemers letterlijk en figuurlijk in beweging. Een liefdevolle en soms bitterzoete confrontatie met rouw.

Zo is er een dag voor duo’s: iemand in rouw én een persoon die hij/zij meeneemt. Een mogelijkheid om helderheid, begrip en verbinding te creëren, daar waar het zo nodig is als verlies in je leven is. Wat doe en voel je zelf, wat doet dat met de ander en hoe doe je het samen? Jullie individuele en gezamenlijke tocht krijgt taal, zodat je elkaar begrijpt en je je begrepen zult voelen. Ook voor geliefden die kort of langer geleden een verlies hebben meegemaakt biedt Centrum Duo een waardevolle dag over relationele rouw. Om niet in eenzaamheid, maar gezamenlijk in beweging te komen en het verlies te integreren in jullie leven. Daarnaast zijn er trainingen en programma’s over rouw op de werkvloer, rouw bij jongeren en persoonlijke en/of professionele ontwikkeling. Maar ook voor een studiedag, workshop of training op maat kun je bij Centrum Duo terecht. Kijk voor ons gehele aanbod op www.centrumduo.nl of neem contact op. We denken graag met je mee.